3-2-1 POĞAÇA (BAYATLAMAYAN POĞAÇA)
Malzemeler:
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı elenmiş un
- içine:
-
Yarım kalıp beya peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı) - Ben peynirli iç malzeme kullandım ama siz kıyma ve patatesde kullanabilirsiniz bunlarda çok güzel oluyor.
üzerine:
Ben galeta unu kullandım siz susam, çörek otu yada haşhaş kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Yoğurt, sıvı yağ, tuz karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
İçerisine kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yoğurulur.
Hazırlanan hamur 25-30 dk. üzerine nemli bez kapatılarak dinlendirilir.
Bu arada iç malzeme hazırlanır.
Maydanoz doğranır. Peynir ezilip maydanoz ile bir kapta karıştırılır.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp elde açılarak içerisine peynirli içten konup yuvarlanır.
Galeta ununa bulanıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk. pişirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülmediği için üstü çok kızarmıyor ona dikkat edin. Afiyetler olsun...
Not:
- 3 paket kabartma tozunu korkmadan kullanabilirsiniz. Rahatsız edici bir durum olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder